Josee Kool

Onze laatste

Ditjes en Datjes, Lapjes, Patchen en Quilten 3 Reacties

 

vakantie brachten man en ik voor het eerst sinds 21 jaar voor een groot deel samen door. We gingen een week naar Wales en een week naar Devon. Plus nog wat extra dagen om van en naar te rijden. Naar Wales wilden we graag omdat wij elkaar daar 34 jaar geleden hebben leren kennen en daar een jaar gewoond hebben in Victoria House Llangadog.

WP_20150424_039

Ons gele vakantiehuisje lag in het Nationale Park The Breacon Beacons, in het plaatsje Trecastle.. Het was aan een stil straatje met alleen bestemmingsverkeer richting heuvels.

WP_20150425_028

Het uitzicht vanuit het tuintje was helemaal niet verkeerd, maar we hebben er maar één keer gezeten omdat het te koud was. We hebben veel gelopen en voor ons oude bekende plekken bezocht. Wat we nog niet eerder bezochten was het Jen Jones Welsh Quilt Center.

WP_20150425_003

Op een zwaar bewolkte dag togen wij naar Lampeter om het centrum te bezoeken. Ik wilde daar graag heen omdat Liset, gewaardeerd en geliefd lid van onze Bee, kort voor mijn vakantie overleden was. Zij had vol enthousiasme verteld over de prachtige quilts.

IMG_0660

IMG_0661

WP_20150425_008

WP_20150425_006

Dit is geen quilt, maar het vernuftige borduurwerk van Eirian Short. De lap waar de hond op ligt is geborduurd en lijkt zo één geheel met de achtergrondstof.

Het was een indrukwekkend bezoek, we werden rondgeleid en er werd ons van alles verteld. Ook ontmoetten we nog iemand uit ons oude dorp. Wij kenden haar zelf niet, maar zij kende wel weer mensen die wij kennen. Na de koek en zopie in hetzelfde gebouw, de oude Townhall voor een symbolisch bedrag overgenomen door Jen Jones, gingen we nog naar Calico Kate. Het zweet breekt me nog uit als ik aan dat lapjes eldorado denk. 12 Ruimtes vol met stof…….en gemoedelijk bestaan de twee bedrijven naast elkaar.

WP_20150831_004

Twee lapjes slechts bleven aan mij kleven 😉

WP_20150425_018

Ach, zo’n straatje is toch een patchwork op zich 🙂

3 Reacties

  • Rob op 31 augustus 2015

    Lots of good memories!

  • Anne-Sterre op 31 augustus 2015

    Leuk om het zo nog eens te zien. Zo fleurig al die gekleurde huisjes naast elkaar!

  • Petra op 2 september 2015

    en dan zijn er maar 2 lapjes blijven kleven? Dat was vast al een uitdaging op zich! 😉 Heerlijk die Engelandfoto’s…grauw maar sfeervol! Het viel mij idd ook op dat Engelsen graag hun huizen in een vrolijke kleur schilderen. Ik zei nog tegen Jan dat dat hier ws helemaal niet zomaar mag! Of zou ik ons huis wel helemaal roze mogen schilderen?? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij

Follow
Instagram

Privacyverklaring

Onze is privacyverklaring hier te bekijken.