Josee Kool

Onze maandelijkse

Ditjes en Datjes, Patchen en Quilten 3 Reacties

WP_20150912_002

Beedag van de Lachende Bijtjes viel deze keer samen met de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. Een heel enkel keertje komt het voor dat sommigen van ons andere verplichtingen hebben. Zo kwam het dat ik  alleen met Marjolein en Petra naar Deventer afreisde. De tentoonstelling vond plaats in de Grote Kerk, ja die daar aan de overkant van de IJssel.

WP_20150912_006

Nog voor de deur van  de kerk een fantastisch stuk vakmanschap. Quiltatelier Vlijtig Liesje heeft loslopende blokken verzameld en daar deze sublieme hoes meegemaakt.

WP_20150912_036

In de kerk  hebben we talloze quilts bewonderd, van dichtbij tot wat verderaf. Grote, kleine, kleurige, wat gedempter van tint. Hoewel niet allemaal onze smaak ( en die verschilt onderling ook nogal 😉 ) waren de werkstukken stuk voor stuk met aandacht, plezier en liefde voor stof gemaakt. Na de koek en zopie en het bezoek aan de quiltwinkeltjes hebben wij onze weg door Deventer vervolgd. Vele winkels hadden quiltjes in de etalage. Het uiteindelijke doel was de Grote Synagoge. Hier had quiltshop 100 Rozen een tentoonstelling van de Dear Jane quilt georganiseerd.

WP_20150912_044

WP_20150912_043

Allemaal hetzelfde, alleen door kleurgebruik en afwerking was iedere quilt weer heel anders. Als liefhebster van kleur, sprak deze mij natuurlijk heel erg aan. Via de Walstraat in het Bergkwartier gingen wij naar de Bergkerk. Daar was nog een expositie van de artquiltgroep Colorminds. Dit zijn zeker geen traditionele quilts, maar door kleurgebruik ook weer allemaal bijzonder om te zien.

WP_20150912_065

Na nog een hapje en een drankje verlieten wij Deventer rond half negen.

WP_20150912_061

Ik kijk terug op een heerlijke dag in goed gezelschap, waar ik Gert nog weer eens mocht ontmoeten en waar ik vooral ook nog veel inspiratie heb opgedaan 🙂

3 Reacties

  • Anne-Sterre op 13 september 2015

    In zo’n kleurrijke auto zou ik ook wel rond willen rijden, haha. Deventer ligt er prachtig bij zo aan het water en wat een mooie quilts!

  • Gert op 13 september 2015

    Wat een leuk verslag Josee, en jullie hebben een heel gezellige dag gehad, dat zag ik zo, toen ik jullie tegenkwam 🙂

  • Petra op 14 september 2015

    Dat was een gezellig dagje uit zo te zien!! Apart hé dat die Dear Jane quilts zo heel erg anders kunnen zijn terwijl het patroon hetzelfde is…leuk is dat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij

Follow
Instagram

Privacyverklaring

Onze is privacyverklaring hier te bekijken.